2017. május 31., szerda

Optikai refraktométer refractometer, fagyálló mérő, ablakmosó folyadék, akkumulátorsav, hűtőfolyadék - Jelenlegi ára: 9

Fémházas optikai fagyálló mérő, refractometer, refraktométer, ATC (automatikus hőmérséklet kompenzációval)
 
Használható gépjárművek hűtőfolyadékának és ablakmosó folyadékának fagyáspont mérésére, ill. akkumulátorok akkusav sűrűségének mérésére. Autószerelőknek, szervizeknek kötelező munkaeszköz.
A műszert használatba vétel előtt és után nedves puha ruhával gondosan meg kell tisztítani, majd száraz ruhával áttörölni, mert a mérőprizmán visszamaradt anyagok a prizmát elhomályosíthatják, megkarcolhatják.
A nulla szint beállítása:
Nyissuk fel a prizmafedelet és csepegtessünk egy-két csepp tiszta desztillált vizet a prizma felületére úgy, hogy az teljesen elfedje a prizmát, majd hajtsuk le a fedelet. Ezután a készülék tetején, a gumisapka alatt található beállító csavar segítségével állítsuk be úgy, hogy a világos/sötét határvonal az alsó hosszú vízszintes vonallal (waterline) essen egybe.
Vizsgálat, mérés:
A vizsgálathoz fel kell nyitni a prizmafedelet, majd a vizsgálandó anyagból a mellékelt mintavevővel néhány cseppet a refraktométer alsó prizmájára cseppenteni úgy, hogy azt teljesen elfedje. Ezután a fedelet lehajtva, a fény felé kell tartani a műszert és belenézni a szemkagylóba, melynek forgatásával a skálát élesre lehet állítani. A sötét és a világos mező közötti osztóvonalat kell megkeresni, és meghatározni a hozzá tartozó skálaértéket. A készüléket úgy kell tartani, hogy az értékek jól leolvashatók legyenek. Ha ennek ellenére sem látszódik a határvonal a mérést újra kell kezdeni, mert a mérőprizma vagy nem elég tiszta vagy nincs elegendő anyag rajta.
Mérőskálák használata:
A refraktométer középső skálájával glykol tartalmú hűtőfolyadékot mérünk (propylene/ethylene), míg a jobb oldali skálával alkoholtartalmú szélvédőmosó fagyálló folyadékot. A bal oldali skála akkumulátorsav mérésére alkalmas. Ha a hűtőfolyadék koncentrátum, akkor az optika tiszta fehér színű lesz.
Méréshatár hűtőfolyadékhoz: -50° C - 0° C
ablakmosó folyadékhoz: -40° C - 0° C
akkumulátorsavhoz: 1. 10 - 1. 40Kg/L
ATC (Automatic Temperature Compensation) kompenzáció tartománya: 10 ? - 30 ?
Méret: 16cm x 4 cm x 4 cm
A csomag tartalma:
- 3 skálás fémházas refraktométer
- mintavevő pipetta
- tisztítókendő
- csavarhúzó a kalibráláshoz
- műanyag tároló doboz

Jelenlegi ára: 9 500 Ft
Az aukció vége: 2017-06-21 23:03 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése